Beschrijving
De Lindespillebeen is een kleine, slanke blindwants uit de familie Miridae (blindwantsen). Hij is ongeveer 6–7 mm lang en heeft een grijsgroene tot lichtgroene basiskleur met zwarte vlekken op de vleugels.
Deze soort leeft hoofdzakelijk in loofbomen, vooral linden, maar wordt ook op andere bomen zoals eiken, populier, es, meidoorn en hazelaar gevonden. Zowel nimfen als volwassen dieren zitten voornamelijk in de kruin en langs de twijgen van de waardplanten. Hij voedt zich vooral met kleine bladluizen, mijten en andere kleine ongewervelden die op de schors en in de boomkruin voorkomen.
Bijna heel Europa is onderdeel van het verspreidingsgebied, van west tot oost, en de soort is in Midden-Europa vrij algemeen. Volwassen Lindespillebenen zijn vooral te zien van juni tot en met september.
De naam Lindespillebeen verwijst naar zijn voorkeur voor lindebomen, waar hij actief zoekt naar prooien en zich voortplant.


